Building Technology versterkt positie met overname van Failsafe Security en Cobra Technology

SAMEN STAAN WE STERK!

Building Technology blijft niet stilzitten en verwelkomt beveiligingsbedrijf Failsafe Security uit Schoten om de positie in de markt te verstevigen. Hiermee versterkt de groep zich verder als dé one-stop-shop voor gebouwentechnieken in Vlaanderen. En dat is nog niet alles: met Cobra Technology uit Erpe-Mere kunnen we meteen een nieuwe overname aankondigen.

Met deze nieuwe acquisities zetten we ons indrukwekkende groeiverhaal verder. Sinds 2021 is de groep exponentieel gegroeid, zowel organisch als dankzij overnames. Sinds 2021 werd ETI aangevuld met Clima & Partners, Siegers Technics, Entek, Antec, Watchguard Security en nu dus Failsafe Security & Cobra Technology.  Hierdoor is Building Technology uitgegroeid tot een speler met meer dan 300 werknemers en acht vestigingen. CEO Luc Ost: “Elke entiteit blijft opereren onder zijn eigen naam, maar profiteert van de talloze voordelen die onze groep biedt op het gebied van efficiëntie, aankoopbeleid, personeel, marketing, IT en opleidingen via onze Building Technology Academy. Voor onze klanten is het feit dat we als groep zo goed als alle gebouwentechnieken kunnen aanbieden, een niet te onderschatten meerwaarde. Dat hebben we de afgelopen jaren meermaals mogen ondervinden.”

Een frisse wind bij Failsafe Security en Cobra Technology

Het Schotense Failsafe Security werd in 1987 opgericht en in 2016 overgenomen door de huidige zaakvoerders, Davy Rombouts en Frederik van den Eede. Beiden blijven ook na deze nieuwe overname aan het roer. Davy Rombouts straalt vertrouwen uit: “In onze snel veranderende sector is innovatie cruciaal. De gesprekken met Building Technology maakten al snel duidelijk dat toetreden tot deze groep ons talloze nieuwe mogelijkheden zou bieden. De positieve ervaringen van Watchguard Security gaven ons het laatste zetje. Frederik en ik kijken met volle overtuiging uit naar wat de toekomst brengt.”

Hetzelfde klinkt bij Cobra Technology uit Erpe-Mere. Na de oprichting in 2007 door huidig zaakvoerder Hans Rottiers bouwde het een mooie klantenportefeuille uit, zowel in de B2C- als de B2B-markt. Na de integratie in Buiding Technology zal Hans actief blijven binnen het bedrijf met een sterke focus op de uitbouw van de salesafdeling en het onderhouden van intensieve klantenrelaties, iets waar zijn passie altijd al lag.

Watchguard Security als voorbeeld

Bij Watchguard Security, sinds 2023 onderdeel van de groep is men alvast enthousiast. Zaakvoerder Mark Vochten deelt zijn ervaring: “Na de overname zagen we direct de voordelen van toegang tot de gezamenlijke expertise binnen de groep en de overkoepelende diensten. Dit heeft onze groei en dienstverlening naar een nieuw niveau getild. Onze collega’s bij Failsafe Security en Cobra Technology zullen ongetwijfeld dezelfde voordelen ervaren.”

Een toekomst vol groei

Building Technology richt zich niet alleen op groei door acquisities, maar investeert ook stevig in organische groei. Met een jaarlijkse groei van meer dan 15% creëert de groep ook talloze nieuwe jobs. We zijn momenteel op zoek naar meer dan 20 extra krachten. Of je nu een schoolverlater bent of een ervaren professional die een nieuwe uitdaging zoekt, bij ons ben je aan het juiste adres. Innovatie staat bij ons voorop, dat bewijst ook onze Academy. Bij Watchguard Security loopt momenteel een dynamisch project waarin we, in samenwerking met opleidingsinstituten, ervaren elektriciens omscholen tot alarmtechniekers.


RECENTE
NIEUWSBERICHTEN

<?= ; ?>
20 september 2024

Building Technology versterkt positie met overname van Failsafe Security en Cobra Technology

<?= ; ?>
20 juni 2024

Project in de kijker – Nieuwe ISPS-terminal in de Antwerpse Haven

<?= ; ?>
28 december 2023

SECURITY MADE EASY

<?= ; ?>
20 november 2023

Project in de kijker – Tijdelijke toegangspoort met Alfapass toegangscontrole